29.09.2022
Un concert complex cu interferente orientale, romanesti - la Palatul National. Afla de la Svetlana Bivol totul despre acest spectacol, dar si cand va avea loc: „Un concert care nu trebuie sa plictiseasca pe nimeni” - VIDEO

Interferente culturale. Un concert cu acest generic va avea loc maine, 30 septembrie la Palatul National. Daca va fi la fel de complex ca denumirea, povesteste directoarea Filarmonicii Nationale, Svetlana Bivol, in cadrul emisiunii O Seara Perfecta.

Svetlana Bivol a precizat ca concertul va avea loc in ajun de Ziua Internationala a Muzicii: „De fiecare data incercam sa bucuram spectatorul cu ceva nou.”

A fost cel mai greu concert din intreaga cariera a maestrului Nicolae Botgros! Muzicianul i-a adus un omagiu frumos Lidiei Bejenaru, care i-a fost alaturi jumatate de veac: „Sunt cele mai mari emotii pe care le-am avut in viata mea” - VIDEO

Totodata, Svetlana Bivol a mentionat ca pentru un asemenea spectacol este nevoie de mult spatiu: „Avem nevoie de spatiu, de scena, avem multi interpreti, multe intercalari. De ce interferente culturale? Mai mult „La bulciugul mirelui.”

Directoarea Filarmonicii Nationale a povestit care este subiectul acestui concert: „In partea a doua este un spectacol muzical, scris de Dan Vario, scris de un compozitor din Cluj, care prezinta mai multe interferente muzicale, orientale si cele romanesti. La baza sta o balada veche despre o mireasa saraca care a fost vanduta ca sa nu se casatoreasca cu mire bogat, a fost vanduta la turci si o gaseste intr-o alta forma. Aceste simbioze de arta dau acel frumos. Vor participa ansamblul Fluierasii, Orchestra Simfonica, Capela corala, belly dance cu Natalia Duminica, bocitoarele, Radu Talambuta, violonistul. Vor fi si actori cu elemente de joc si este o muzica care intotdeauna ne inspira ne da o enigma. Totul este dirijat de Mihail Agafita care simte acest ritm.”

Jennifer Aniston si Jon Hamm, momente romantice la un carnaval. Gestul pe care actorul de 51 de ani l-a facut pentru partenera sa - FOTO

Un concert la care nu trebuie sa se plictiseasca nimeni.

De asemenea, Svetlana Bivol a subliniat ca ideea de a organiza un asemenea concert i-a venit lui Mihail Agafita in pandemie.

Articole din aceeasi categorie