02.07.2019
Concediati prin SMS! Solista Mariana Bulicanu si dirijorul Dumitru Carciumaru – despre scandalul de la Teatrul de Opera si Balet - VIDEO
Decizia conducerii Teatrului de Opera si Balet ,,Maria Biesu” de a inceta contractele de munca pentru cativa dintre artistii institutiei a creat un adevarat scandal atat intre angajati, cat si printre internauti.

Citeste si: Situatie fara precedent la Teatrul National de Opera si Balet „Maria Biesu”. Artistul poporului, Mihail Muntean: „Directorul mi-a spus ca daca Maria Biesu era in viata, o dadea afara si pe ea.”

Dirijorul Dumitru Carciumaru, afirma ca hotararea a fost luata in afara legii:

,,Acesta decizie s-a facut unilateral fara niciun consiliu artistic, fara nimic! O astfel de decizie sigur ca trebuia sa fie vizata si la minister, nu doar la consiliul teatrului de opera.’’

Unul dintre numele de referinta ale Teatrului este Mihail Muntean. Maestrul a fost concediat dupa aproape 48 de ani de activitate in cadrul institutiei. Unii dintre angajati au fost dati afara printr-un sms. Altii insa au aflat dupa ce au pasit scarile teatrului.

,,Nici macar nu am fost anuntata printr-un anunt oficial sau sms. A fost un mesaj dat pe messenger. Era scris: ,,Te invitam sa vii la sectia de cadre a teatrului pentru a revizui contractul’’, a afirmat solista Mariana Bulicanu.

,,Eu, din pacate, nici sms nu am primit. O parte dintre angajati am inteles ca au fost instiintati printr-o scrisoare recomandata, pe care au primit-o dupa semnarea demisiei. Adica ei mai intai au semnat contractul de demisie si mai apoi au aflat despre decizie’’, spune dirijorul.

Maestrul Eugen Doga a fost prezent ieri la protestul angajatilor institutiei ale caror contracte de munca nu au fost prelungite. Acesta a afirmat ca directorul general al Teatrului, Ion Grosu, este deranjat de faptul ca artistii presteaza servicii si pentru alte insitutii. Dirijorul Dumitru Carciumaru afirma ca aceasta este o practica internationala, iar angajatorul lor ar fi indignat dintr-un alt motiv.

,,Problema e ca nu scrie Teatrul National de Opera si Balet ,,Ion Grosu.’’

Amintim ca decizia luata de catre directorul Teatrului de Opera si Balet ,,Maria Biesu’’ de a sista contractele de munca nu a fost coordonata cu Ministerul Culturii asa dupa cum impune regulamentul. Contractele de munca pentru 2019 nu au fost prelungite pentru aproximativ 40 de angajati ai institutiei, iar lista oficiala a celor concediati nu a fost facuta publica.  

Vezi mai jos interviul integral:


Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie